Had de eerste mens een naam?

eerste-mens

Met deze filosofisch prikkelende vraag stelde prof. dr. Gustaaf Cornelis (VUB en UA) in het Darwinjaar 2009 zijn handboek voor over het ontstaan van het leven. In samenwerking met de RIBZ werd toen ook een reizende postertentoonstelling tot stand gebracht die vorig jaar werd aangevuld met een educatieve DVD. Het handboek, de DVD, een werkmap en een handleiding voor leraren met een aantal didactische wenken, is nu als een educatief pakket te bestellen bij het secretariaat van de RIKZ.Z.

Gustaaf Cornelis over het handboek ‘Had de eerste mens een naam’ :  “Van de eerste cel tot de moderne mens, dat is een heel lang wetenschappelijk verhaal. Het is er eentje naast zovele andere die het ontstaan van de mens trachten te verklaren. Dit boek presenteert zowel het relaas dat de wetenschappers over een periode van 150 jaar hebben geschreven, als de duidingen die de religies hebben bedacht. Aan de lezer om uit te maken welk verhaal het meest waarschijnlijke is.”

Evolutietheorie of creationisme? Vaak confronteren leerlingen leerkrachten biologie en levensbeschouwelijke vakken met deze problematiek. Het is bijzonder moeilijk daar een correct, maar vooral gepast antwoord op te geven. Het educatief pakket ‘Had de eerste mens een naam’ wil leraren daarbij helpen. Afgemeten voor één of twee lestijden (voornamelijk geschikt voor tweede en derde graad secundair onderwijs).

Bestellen kan door een eenvoudig mailtje aan info@rikz.be. Het educatief pakket kost € 20 (incl. verzendingskosten) te storten op het rekeningnummer van RIKZ.Z vzw, Stationsplein 22 te 9100 Sint-Niklaas : BE34 0018 5771 4290 (BIC GEBABEBB)